Rigó Jancsi II
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 2 dkg kakaó
- 8 evőkanál víz
- 10 dkg darabos dió
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárgája
- 4 tojásfehérje kemény habja
krém
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
máz
- 10 dkg margarin
- 9 dkg kakaó
Elkészítés
A vizet a porcukorral kavarjuk el, majd a kakaót, a lisztet, a sütőport, a diót meg a tojássárgáját is tegyük bele, alaposan keverjük el. Verjük fel a tojás fehérjét, és óvatosan kézzel keverjük bele. 2 nem vastag lapot sütünk. A krémet tűzön a tejet, a lisztet meg a cukrot felfőzzük, majd amikor kihűlt, a puha vajat is belerakjuk. Megtöltjük vele a tésztát. Máz: A margarint a kakaóval folyósra olvasztjuk, majd a süteményre kenjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.